Jornades Emergència Climàtica Cal Cases 30-31 març

Bones a totes!

Portem temps rumiant en posicionar-nos i actuar davant el canvi climàtic de forma més explicita i ens agradaria fer-ho amb vosaltres, per això us volem fer una proposta.  Som conscients que totes tenim mil fronts oberts: multimilitància, criança, treball, etc…tot i així  mai hem deixat de construir els mons que portem dins els nostres cors per a fer front  al capitalisme-heteropatriarcal en  les seves expressions més crues: el feixisme, les creixents desigualtats socioeconòmiques, el racisme, la guerra global contra les dones, l’esgotament dels recursos naturals i l’ecocidi. Però ara pensem necessari enmarcar les nostres accions dins dels creixents moviments “contra” el canvi climatic. I ho volem fer com hem après a fer les coses: entre totes.

La idea general és oferir-nos un espai de formació, enxarxament i estratègia, per pensar col·lectivament com actuem juntes enfront el canvi climàtic. Aquí trobareu el programa de la jornada, el formulari d’inscripció i el cartell perquè en feu difusió:

1.PROGRAMA JORNADA “EMERGÈNCIA CLIMÀTICA, ACTUEM JUNTES?”

DISSABTE 30 DE MARÇ

BENVINGUDA

10:30-11:00 Arribada i benvinguda
11:00-11:15 Per què una jornada sobre canvi climàtic? Presentació de les jornades els motius, els objectius i el programa de les jornades a càrrec d’una persona de l’organització

ESPAI FORMATIU

11:15 – 12:30 Escenaris climàtics, punts d’inflexió i impactes al món i a Catalunya. A càrrec d’en Jofre Carnicer, investigador del CREAF, Centre públic de recerca dedicat a l’ecologia terrestre, l’anàlisi territorial i el canvi global.
12:30-12:45 Descans
12:45-14:00 25 anys de cimeres internacionals i la nova llei de Canvi Climàtic Catalunya, Per a què? a càrrec de l’Anna Pérez, activista de Climate Tracker, organització que forma a joves periodistes per participar a les cimeres de canvi climàtic de NNUU

DINAR (8€*)

16:00-17:00 Colapse vs nous moviments climàtics. Serem a temps d’aturar Mad Max?, Amb Josep Cabayol, periodista de SICOM, Solidaritat i Comunicació

ESPAI ENXARXAMENT.
Nous actors, espais de confluència, línies estratègiques: identificant sinergies.

17:00-17:15 Presentació i metodologia de l’espai d’enxarxament.
17:15-17:45 Presentació dels grups/col·lectius/entitats/campanyes assistents: We Rise Up, Marxa pel Clima, Grup d’Ecofeminismes, Rebel·lió o Extinció Barcelona, Xarxa per la sobirania energètica, Moviment per la Justícia Climàtica, Biorregions permaculturals, Fridays for future, Climacció…
17:45-19:00 Cafè del món. Divisió per taules de debat temàtiques.
19:00-20:00 Retorn, debat i tancament. Línies estratègiques per debatre diumenge.

SOPAR (8€*)

DIUMENGE 31 DE MARÇ

ESPAI D’ESTRATÈGIA

10:00-12:30 Debat sobre les línies estratègiques.
Què podem fer col·lectivament? Quin calendari comú o d’accions comunes podem construir? Podem fer un gran esdeveniment a Catalunya?
Es pot constituir un grup a la Catalunya Central per donar continuïtat a les jornades?

12:30-13:00 Conclusions i cloenda.

DINAR (8€*)

2.FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

https://frama.link/EmergenciaClimatica1

Us agraïm molt que us apunteu amb temps! Hem de preparar els espais i el menjar per totes! Les inscripcions estaran obertes fins dilluns 25 (inclòs). Al formulari podeu trobar un document d’autogestió perquè us pugueu organitzar el transport col·lectiu, si voleu.

3.PROPERES JORNADES.
Ja us podeu anar reservant les properes dates on tindrem al Luís González Reyes, coautor del Llibre en la Espiral de la Energia, el 29 de juny, i la Yayo Herrero, amb una jornada ecofeminista, el 12 d’octubre.

Res més doncs, feu difusió i esperem que us animeu! Per qualsevol dubte podeu fer-nos arribar un correu a calcases@calcases.info

Us Esperem!

Cal Cases, 25 de febrer de 2019

*Els àpats seràn vegans, ecològics i de proximitat. Els diners seràn per cobrir costos i el restants per la casa. Hi ha lloc per dormir gratuit.

CANCEL.LAT: !!!!!!!!!!!!!I JORNADA SEGURETAT HOLÍSTICA

Quan es veuen amenaçats els eriçons són capaços d’enrotllar-se sobre si mateixos formant una bola de pues. L’efectivitat d’aquesta habilitat depèn del nombre de pues que posseeixin. És per això que els eriçons del desert, que han evolucionat per ser menys pesats, prefereixen fugir o fins i tot atacar l’intrús amb les seves pues que confiar en la seva defensa d’enrotllament. Els diferents mètodes de defensa porten amb si diferents espècies de depredadors: els eriçons de bosc no tenen excessius depredadors, principalment mussols i fures.

El proper 14 de juliol organitzem una jornada sobre seguretat holística a Cal Cases. En l’actualitat, el terme “seguretat” té un abast molt més ampli que tant sols fa una 14dècada. La sofisticació dels instruments de control, que aprofiten l’extensió massiva d’internet i de les xarxes socials, requereixen noves capacitats per la protecció de drets bàsics com el de manifestació o el de llibertat d’expressió. Aquest nous elements de control es conjuguen amb altres formes clàssiques d’autoritat i repressió que ens fan sentir més vulnerables. No cal posar masses exemples de com un tuit, un missatge de WhatsApp o un vídeo gravat amb un mòbil, poden ser utilitzats com proves suficients per limitar, censurar o criminalitzar unes idees concretes.

img_20180615_180843_390Així doncs, el proper dissabte 14, us proposem barrinar sobre la “seguretat holística”, perquè integra en el concepte de seguretat la dimensió emocional, física i digital que normalment són tractades per separat, i vol dotar d’eines per desenvolupar la vida i l’activisme de forma sostenible.

Esperem que us agradi la proposta i us animeu a venir!

Inscriviu-vos a : https://framaforms.org/jornada-seguretat-holistica-cal-cases-1528909257