Som 31 persones, dones, homes, nens i nenes de procedència urbana principalment, preocupats per trobar una alternativa de vida diferent a l’actual model individualista i consumista, on predominin els valors cooperatius, solidaris i ètics.

Són vàries les motivacions que ens porten a voler viure en comunitat i a començar un procés real per aconseguir aquest objectiu:

  • Augmentar la coherència personal i col·lectiva entre ideologia i pràctica quotidiana.
  • Voler experimentar un model de convivència col·lectiva i comunitària.
  • Voler una major integració de la pròpia vida amb la natura.
  • Estar a gust amb gent que comparteix un projecte comú, creant xarxa permanent de caliu humà.
  • Tendir cap un model de vida més autònom: autogestió, autosuficiència (energètica, alimentària, etc)
  • Crear una alternativa al model d’habitatge actual, tant a nivell econòmic com a nivell de sostenibilitat.
  • Facilitar el creixement personal i emocional arran de compartir amb la resta de persones del grup.

D’on venim?

La majoria de les persones es va conèixer sobre tot a l’Ateneu Rosa de Foc, o en processos d’activisme polític. Aquests temps de treball conjunt, entre la majoria del grup, fa que estem avinguts al treball col·lectiu. Malgrat que es portava un cert temps treballant com a “comunitat”, no era un grup molt madurat però sí que hi havia bon vincle afectiu.

En quin moment estem ara?

Escriure sobre aquesta petita-gran aventura, es fa difícil perquè té molts inicis, histories i vivències en paral·lel sobre tot en el imaginari individual i col·lectiu i en alguns casos en la pràctica.

Des de 2007 estem construint el projecte tan materialment com en la seva ànima i continuem en això, construint comunitat des de la diversitat i l’estima … El camí és llarg i hi ha molta feina per fer…