Quan es veuen amenaçats els eriçons són capaços d’enrotllar-se sobre si mateixos formant una bola de pues. L’efectivitat d’aquesta habilitat depèn del nombre de pues que posseeixin. És per això que els eriçons del desert, que han evolucionat per ser menys pesats, prefereixen fugir o fins i tot atacar l’intrús amb les seves pues que confiar en la seva defensa d’enrotllament. Els diferents mètodes de defensa porten amb si diferents espècies de depredadors: els eriçons de bosc no tenen excessius depredadors, principalment mussols i fures.

El proper 14 de juliol organitzem una jornada sobre seguretat holística a Cal Cases. En l’actualitat, el terme “seguretat” té un abast molt més ampli que tant sols fa una 14dècada. La sofisticació dels instruments de control, que aprofiten l’extensió massiva d’internet i de les xarxes socials, requereixen noves capacitats per la protecció de drets bàsics com el de manifestació o el de llibertat d’expressió. Aquest nous elements de control es conjuguen amb altres formes clàssiques d’autoritat i repressió que ens fan sentir més vulnerables. No cal posar masses exemples de com un tuit, un missatge de WhatsApp o un vídeo gravat amb un mòbil, poden ser utilitzats com proves suficients per limitar, censurar o criminalitzar unes idees concretes.

img_20180615_180843_390Així doncs, el proper dissabte 14, us proposem barrinar sobre la “seguretat holística”, perquè integra en el concepte de seguretat la dimensió emocional, física i digital que normalment són tractades per separat, i vol dotar d’eines per desenvolupar la vida i l’activisme de forma sostenible.

Esperem que us agradi la proposta i us animeu a venir!

Inscriviu-vos a : https://framaforms.org/jornada-seguretat-holistica-cal-cases-1528909257

Tags:

Comments are closed