Queden poc més de 10 dies per les jornades “Emergència Climàtica, actuem juntes?” Ara mateix tenim assegurada la presència de col·lectius com Rebel·lió o Extinció, Climacció, Fridays For Future, Moviment de Justícia Climàtica, We Rise Up 2020,  Xarxa per la sobirania energètica, Prou Sal, Bitxacs i molts més. Així que si no ho has fet és hora d’inscriure’s! La data límit és dilluns 25 de març
També hem aprofundit en el programa i us ho volem compartir. La primera part de formació està pensada per posar-nos al dia dels discursos científics i polítics respecte el canvi climàtic. Sabem que moltes de vosaltres ja teniu coneixement sobre el canvi climàtic però la jornada està dirigida a totes les persones que tenen interès, sigui quin sigui el seu coneixement temàtic. Per tant, aquesta primera part està pensada per tenir una base comuna que ens permeti avançar en les altres sessions. Les ponències estan pensades amb el temps suficient per aprofundir però també perquè hi hagi consultes, comentaris i debat. Vetllarem perquè així sigui i perquè les veus siguin diverses.
La segona part, la d’enxarxament, vindrà introduïda per una intervenció que també ens situarà en el context actual d’aparició de nombrosos grups d’acció climàtica. Després, ens presentarem i donarem un espai perquè els nous grups expliquin les seves propostes. A partir d’aquí ens dedicarem a coneixer-nos millor. Utilitzarem la metodologia del “cafè del món” per fer grups de treball i mirar de respondre unes preguntes. En primer lloc cercarem 3 coses que ens uneixen i 3 ens les que hi ha diversitat entre les nostres entitats/col·lectius/persones, respecte el canvi climàtic. Una vegada contestada la primera pregunta, compartirem què pensem que pot sortir d’una trobada com aquesta. Tancarem el dia amb un retorn i algunes reflexions que formaran part del treball de diumenge.
Soparem i seguirem compartint amb una mica de música i cerveses de Cal Cases.
El diumenge pel matí recollirem les reflexions, les coincidències i els dissensos, i intentarem exercir el pensament estratègic per projectar-nos col·lectivament. Hi ha algunes preguntes sobre la taula: podem construir un calendari comú o d’accions comunes? Podem fer un gran esdeveniment a Catalunya? Es pot crear un grup a Catalunya Central que doni continuïtat a les jornades? Però en poden sortir moltes més. Depenent dels interessos i perspectives, ens dividirem per grups i aprofundirem en aquesta projecció col·lectiva, i escollirem la millor metodologia. Això sí, intentarem extreure’n unes conclusions i fer un bon tancament. Sigui quin sigui el debat, vagi per on vagi, hi hagi acords o no, perquè el treball sigui profitós, elaborarem un document sobre les jornades que pugui servir per a propers esdeveniments.
Logística:
Com arribar a Cal Cases:
    link openstreetmaps https://www.openstreetmap.org/node/1569841335#map=16/41.8342/2.0257 ;  les coordenades
41.8341879, 2.0257227
No porteu animals de companyia, ja som masses espècies aquí!
Kit necessari per tot el cap de setmana: sac de dormir, màrfega (per si no tenim suficients matalassos), i coixinera si en vols. Hi ha espai dormir amb matalassos, coixins i mantes. També hi haurà espai per acampar amb tenda i espai per a furgonetes.
hi haurà espai per a criatures, ens encarregarem entre totes de les cures.
Hem creat un pad col·laboratiu perquè la gent s’autoorganitzi pel tema transports, aquí teniu el link: https://pad.disroot.org/p/transportCCCC3031Mar%C3%A7
Tots els àpats es faràn des de Cal Cases, però hem de tenir en compte que Cal Cases és un projecte comunitari, així que esperem la col·laboració de totes les participants. Tot el menjar serà ecològic, de proximitat i vegetarià.
El cost de tot el cap de setmana és de 24 euros (tots els àpats inclosos: dinars, sopar, dormir, esmorzar i berenar). Si no et quedes tot el cap de setmana el preu serà 8 euros per àpat. Si els diners són un limitant, si us plau, escriu-nos, no volem que ningú/na es quedi a casa per aquest tema!
Recordeu que per venir us heu d‘inscriu-re al següent link: https://frama.link/EmergenciaClimatica1
Si vols saber-ne més, mira’t el web calcases.info o si tens qualsevol dubte escriu a calcases@calcases.info
Us esperem amb moltes ganes!

Categories:

Tags:

Comments are closed