Compartint 10 anys d’aprenentatge

del 1 al 6 de juliol del 2017

Tenim ganes de compartir les experiències i coneixements que hem après durant els 10 anys de vida del projecte de Cal Cases i es per això que us convidem a venir a casa durant aquests dies.

Xerrarem, riurem, parlarem, treballarem, jugarem, tocarem terra, fusta, palla, farina, oli …  ens mirarem als ulls, ens banyarem a la bassa o a la piscina, conviurem i ens explicarem mil i una historietes.

Els tallers que proposem son:024_e

Tastet d’apicultura (Alex i  Benoit): petit taller introductori a la vida de l’abella, la  flora apícola de calcases, ruscs, calendari apícola  i visita a l’apiari. Per engrescar-se en l’apicultura.

c2_b2

Bioconstrucció (Elisabet, Francesc i Yolanda):1era part: Visita i explicació tècnica de les bioconstruccions de casa. 2ona part: Taller pràctic sobre revoc (amb fang, cal, palla i sorra).

 

Construcció amb troncs (Pepe): Explicació i realització de treballs amb tronc rodò: crear cares planes a plom i a nivell, fer talls paral.lels entre ells i com es poden treure llates amb motoserra. Cancel.lat

Cervesa (David): Taller pràctic i tast de cerveses artesanes.

Costura (Rosa): Taller pràctic.

Dansa i emocions (Mariona): Taller vivencial. Música i cos en moviment, deixant-nos sentir el que vagi arribant i posant-li consciència.

Energies renovables (Xavi):1era part:  Introducció a les possibles aplicacions d’energies renovables per abastir masies i entorns rurals amb energia elèctrica i tèrmica (biomassa, solar térmica, solar fotovoltaica)2ona part: Visita  a les instal·lacions de Cal Cases (caldera de biomassa i solar tèrmica per a calefacció i aigua calenta, tipus d’estufes que tenim a casa, sistema solar fotovoltaic, mirar el comptador electònic i veure les possibilitats d’estalvi en energia elèctrica).

 

dsc_0320_2Hort (comissió hort de cal cases): Serà un taller bàsicament pràctic però també parlarem de les rotacions, les associacions de plantes, les malalties a l’hort … i de la organització  i planificació de l’hort en col.lectiu: un gran repte!!!

Ioga (Mia i Yolanda): Serà un taller vivencial. Farem kundalini ioga per principiants, relaxació i meditació.

La tenda roja: lluna i menstruació (Laura): Taller vivencial sobre la connexió entre els cicles menstruals i els cicles lunars.

GNU/Linux i/o guifi.net: Install Party: (Alex) En aquest espai apendrem a instalar un sistema operatiu GNU/linux  i a fer les primeres passses per ser-ne usuaria. Esta pensat pq porteu portatils vells que vulgueu reutilitzar o nous on instalar el sistema operatiu GNu/linux. i si hi ha temps o no hi ha ordinadors  apendrem que és i com conectar-nos a xarxa Guifi.net una xarxa ciutadana, lliure i oberta de telecomunicacions.

Pa i galetes (Sabine i Will): Taller pràctic. Farem pa i galetes amb massa mare i forn de llenya.

Pasta fres024_f2ca (Francesc): Taller pràctic. Aprendrem a fer-nos la pasta, amb diferents gustos i farcida, per a poder gaudir-la a casa.

Sabó natural (Núria): Taller pràctic.

Viure en comunitat. Reptes i aprenentatges de l’ús del poder en els grups. (Guiomar): L’objectiu d’aquest taller és crear un espai per compartir, i extreure aprenentatges de com usem el nostre poder i privilegis; i de com ens reaccionem quan els altres usen el seu poder quan vivim col·lectivament o ens relacionem en grup. De com ocupem diferents rols, i ens relacionem entre nosaltres des d’aquests rols. El taller consistirà en dinàmiques i exercicis pràctics en marcats amb teoria, i espai per al debat grupal.

A més a més us proposem jocs de taula, el joc de la moneda social, videofòrums … i moltes coses més.

Alguns dels tallers seran per a tot el grup i d’altres es faran en paral·lel. Tots els tallers pretenen ser un tastet d’iniciació.

Horari dels tallers

 

Ds 1 Dg 2 Dl 3 Dm 4 Dm 5 Dj 6
9h a 13h Pa Apicultura Bioconstrucció Pasta / Sabó Hort
18h a  20h Acció / Visita a la finca
Moneda social / Tenda Roja Viure en Grup (17h-20h) Energies / Linux Costura / Dansa Ioga / Cervesa
Vespre Cinefòrum
Jocs de taula Cinefòrum

El preu dels  tallers, l’ allotjament i menjar ecològic i de proximitat (majoritàriament vegetarià) és de 200 € o 20 ℏ (moneda social de l’ecoxarxa del Bages). Si tens moneda social d’alguna altre xarxa posat en contacte amb nosaltres i en parlem.

Les places son limitades a 15 persones i és per això que et demanem que facis la inscripció el més aviat possible aquí. La data límit és el 20 de juny (ampliació de la data d’inscripció fins el 27 de juny). Un cop facis la inscripció et demanarem que ingressis una part del preu.

A casa tenim molts animals, si us plau no porteu els vostres.

Per qualsevol dubte, ens podeu contactar a calcases@calcases.info.

I desprès de tot això, el 8 de juliol, farem una festassa per celebrar el

10é Aniversari de Cal Cases.

La proposta es que arribeu el 1 de juliol. Els tallers serien del 2 fins al 6. Us convidem a que us quedeu fins el 8 per la festa i que el 7 compartiu amb nosaltres la preparació!!

Us esperem!!!

 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed